Senki nem mondta hogy 40 felett más az élet

Megtalálom az utam

Megtalálom az utam

Mogyorós Croquant

Grillázs kedvelők előnyben

2018. február 22. - Virágh Krisztina

Imádom, imádom és még egyszer imádom! Egy gond van vele, a blansírozott mogyoró horror áron van. De sajnos ez sem tud eltántorítani ettől a mennyei finomságtól. Talán sokan ismerik a "köszönöm franciául" vagy "ismert német autómárka rövid elnevezése" vagy "női név becézve" nevű édességcsalád hasonló termékét, csak azt crocant-nak írják. Na ez eléggé emlékeztet arra a bizonyos termékre, mellyel jó pár évvel ezelőtt kezdődött a "szerelmi" viszonyom. Nagyon gyorsan elkészül és ajándékba is lehet adni.

img_1863.JPG

Hozzávalók:

  • 15 dkg blansírozott mogyoró (török vagy mókus mogyi)
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 cs. vanillincukor vagy 1-2 tk. vanília kivonat
  • 2-3 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé

 

A mogyorót száraz serpenyőben egy kicsit megpirítjuk, hogy finom illata legyen, majd durvára aprítjuk vagy késsel (a türelmesebbek) vagy aprító gépben (a jól felszerelt konyhával rendelkezők). Az otthoni mogyoró blansírozást csak az erős idegzetűeknek ajánlom, de semmi jót nem ígérhetek a bátraknak, mert soha nem fog lejönni olyan szépen a vékony kis héj róla mintha megvennéd a drága blansírozott mogyit. Ha ez a folyamat meg van, akkor jön a következő lépés, a cukrot serpenyőben elkezdjük felolvasztani, hozzáadjuk a vanillincukrot és szép aranybarnára olvasztjuk. Vigyázzunk nehogy túl barna színe legyen mert akkor már megég a cukor és keserű lesz. Amikor gyönyörű aranyszínű a cukor ekkor hozzáadjuk a vajat és a vanillin kivonatot (ha azzal dolgozol). Mikor felolvadt a vaj is akkor hozzákeverjük az aprított mogyorót. Jól elkeverjük és kiöntjük egy szilikonlapra vagy egy tepsi hátuljára amit előtte lekentünk vajjal, majd egy spakli vagy kés segítségével jó vékonyan (kb. 0,5 cm, max. 1 cm) elterítjük. Pár perc várakozás után vajjal lekent késsel szép kis hasábokra vágjuk, vagy hagyjuk teljesen kihűlni és rusztikus darabokra tördeljük. Végül gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit amibe egyenként belemártjuk a mogyorós croquant lapocskáinkat. Mártás után alaposan lerázzuk a felesleges csokit és  sütőpapírral leterített tálcára rakjuk őket, majd betesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.

Tadam, és kész!

A bejegyzés trackback címe:

https://megtalalomazutam.blog.hu/api/trackback/id/tr1913690292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása