Sokan imádják, sokan értetlenül néznek rám és kérdezik: Mi ebben olyan jó? Nehéz ezt megmagyarázni, olyan mint a sós karamell! Valaki vagy imádja, vagy nem. Ennyi! Keresztfiam az imádók táborát erősíti ezért is kellet a minap csinálnom neki egy adaggal. 2 és fél kicsi üveggel készítettem, amelyből az egyik üveget nettó 3 perc alatt kanalazta magába. Valamiért azt gondoltam, hogy ez majd kitart neki egy darabig, de ő úgy ette mintha csak egy joghurtot kanalazna. Szóval, ha valami nagy rajongónak készül akkor minimum a dupláját kell készíteni.
Hozzávalók:
- 195 g citromlé (ez legalább 5-7 citrom)
- 1 citrom héjja
- 225 g tojássárgája (nekem 12 db volt)
- 60 g cukor
- 150 g fehércsoki
- 20 g vaj
A citromlét a citromhéjjal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük majd a felforralt citromlével hőkiegyenlítés után összeöntjük és visszatéve a tűzre, folyamatos keverés mellet alacsony lángon elkezdjük főzni. 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított fehércsokoládét és vajat (ezeket előtte fel is olvaszthatjuk és úgy adjuk a tojásos keverékhez) majd tovább főzzük alacsony lángon addig amíg a krém el nem kezd pöfögni (köpködni). Ekkor már kellően besűrűsödött. A steril üvegekbe töltés előtt még paszírozzuk át egy szűrőn, így teljesen sima, selymes krémet kapunk. Kihűlés után hűtőben tartsuk.
Isteni keksszel, piskótával, fagyival vagy csak úgy kiskanállal.