Senki nem mondta hogy 40 felett más az élet

Megtalálom az utam

Megtalálom az utam

Friss és üde: Fehércsokis lemon curd

2020. június 03. - Virágh Krisztina

Sokan imádják, sokan értetlenül néznek rám és kérdezik: Mi ebben olyan jó? Nehéz ezt megmagyarázni, olyan mint a sós karamell! Valaki vagy imádja, vagy nem. Ennyi! Keresztfiam az imádók táborát erősíti ezért is kellet a minap csinálnom neki egy adaggal. 2 és fél kicsi üveggel készítettem, amelyből az egyik üveget nettó 3 perc alatt kanalazta magába. Valamiért azt gondoltam, hogy ez majd kitart neki egy darabig, de ő úgy ette mintha csak egy joghurtot kanalazna. Szóval, ha valami nagy rajongónak készül akkor minimum a dupláját kell készíteni.

 

lem.jpg

Hozzávalók:

  • 195 g citromlé (ez legalább 5-7 citrom)
  • 1 citrom héjja
  • 225 g tojássárgája (nekem 12 db volt)
  • 60 g cukor
  • 150 g fehércsoki
  • 20 g vaj

A citromlét a citromhéjjal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük majd a felforralt citromlével hőkiegyenlítés után összeöntjük és visszatéve a tűzre, folyamatos keverés mellet alacsony lángon elkezdjük főzni. 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított fehércsokoládét és vajat (ezeket előtte fel is olvaszthatjuk és úgy adjuk a tojásos keverékhez) majd tovább főzzük alacsony lángon addig amíg a krém el nem kezd pöfögni (köpködni). Ekkor már kellően besűrűsödött. A steril üvegekbe töltés előtt még paszírozzuk át egy szűrőn, így teljesen sima, selymes krémet kapunk. Kihűlés után hűtőben tartsuk.

Isteni keksszel, piskótával, fagyival vagy csak úgy kiskanállal.

citrom.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://megtalalomazutam.blog.hu/api/trackback/id/tr3315738232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása